Uudenmaan alue ja AlueCup

AlueCup aloitti maanlaajuisesti kaudella 2014-2015. Uudenmaan AlueCup on kilpailujärjestelmä, jossa valintakisojen avulla valitaan Uudenmaan alueen Mestaruuskilpailuihin (maaliskuu) tähtiarvioitaviin sarjoihin osallistujat. Alue Cupissa alueen taitoluisteluseurat kilpailevat uudenmaan alueen mestaruuksista aluesarjoissa (tintit, minit, B-silmut, A-silmut, aludebytantit, aluenoviisit, aluejuniorit ja taitajat). 

Uudenmaan alueen kaikki seurat, joilla on kilpailevia yksinluistelijoita, ovat mukana järjestämässä valintakisoja. Kaikki UA:n tähtiarvioitavien sarjojen luistelijat pääsevät valintakilpailuihin - karsintaa ei siis ole, kunhan STLL:n sääntöjen mukaiset vaatimukset ovat kunnossa (esim. lisenssit ja ikä).

Kaikilla tähtiarvioitavilla sarjoilla on kaksi (2) valintakilpailua, joista jokaisesta pääsee ennalta sovittu määrä luistelijoita UA Mestaruuskilpailuihin, joka vaihtelee sarjoittain. Joistakin sarjoista pääsee noin puolet ja joistakin sarjoista kaikki luistelijat tuleviin mestaruuskilpailuihin, riippuen sarjan luistelijamääristä alueella.

Valintakilpailut pidetään yleensä arkisin järjestävän seuran normaaleilla jääajoilla kuluvan kauden aikana aikavälillä lokakuu - helmikuu. Kisat ovat noin 2 - 4 tunnin mittaisia osallistujamääristä riippuen. Sarjoja per kilpailu on yleensä yksi tai kaksi. Jos UA:lla on sarjassa vähän luistelijoita, kilpailussa on tällöin useampi sarja mukana. 

Tuomareita kilpailussa on yleensä kaksi.

Säännöt noudattavat pääosin STLL:n sääntöjä (poikkeukset mainitaan kilpailukutsussa tai vahvistuksessa).

Kilpailut pyritään viemään läpi mahdollisimman pienellä organisaatiolla, mutta kaikki talkoolaiset ovat enemmän kuin tervetulleita ja tehtäviä riittää varmasti jokaiselle halukkaalle.

Kilpailupäivät tulevat Figure Centreen:

 http://www.figurecentre.fi/suomeksi/Tapahtumakalenteri/tabid/3239/Default.aspx

 

Uudenmaan AlueCup'iin liittyvät palautteet sekä ruusut että risut ovat kaikki tervetulleita. Palautteiden avulla saamme tietoa uudesta järjestelmästä ja pystymme edelleen kehittämään toimintaa.

Palautettava voi antaa täällä