Luistelukoulu

Mitä on luistelukoulu?

Tuusulan Luistelijat järjestää luistelukouluja yli 3 -vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat oppia luistelemaan leikinomaisesti ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Ilmoittautumisen yhteydessä voi valita haluaako luistella kerran vai kaksi kertaa viikossa.  Luistelukoululaiset ovat innokkaita luistelijoita, jotka harjoittelevat, sosiaalista kanssakäymistä, urheilullista asennetta ja ennen kaikkea nauttivat luistelusta.

Myös kouluikäisten ryhmässä voi luistella kerran tai kaksi viikossa, oman innostuksen mukaan. Ryhmän luistelijat ovat iältään n. 7-10 -vuotiaita. Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa tässä ryhmässä tai ryhmään voi siirtyä alle kouluikäisten luistelukoulusta. Ryhmässä opetellaan leikinomaisesti mm. perusluistelua, kaaria, sirklausta sekä helpoimpia hyppyjä ja piruetteja.

Tuusulan Luistelijoilla on joulunäytös ja kevätnäytös, johon kaikki luistelukoululaiset saavat osallistua halutessaan.

Kenelle ja milloin?

Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Alle kouluikäisten ryhmissä ei vaadita aloittavilta luistelutaitoa. Aivan aloittelijoille on jäällä ensimmäisillä kerroilla mukana avustajia, jotka jäävät ryhmästä pois siinä vaiheessa kun lasten taidot tarpeeksi kehittyvät.

Kaikkien alle kouluikäisten luistelukoulutuntien aikana on jäällä samanaikaisesti useampi ryhmä. Näin ollen lapset voidaan jakaa taitotasoaan vastaavaan ryhmään.

Luistelu kehittää kehonhallintaa, rytmiikkaa ja ilmaisukykyä sekä koordinaatiota ja tasapainoa. Luistelukouluihin ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojat.  Monet jääkiekkoilijatkin ovat aloittaneet luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta ja luistelun perusteiden vankka osaaminen on erinomainen perusta kaikissa jäälajeissa!

Luistelukoulussa on omia ryhmiä alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Tuusulan Luistelijoilla on luistelukouluryhmiä myös erityistä tukea tarvitseville  lapsille ja nuorille. Sporttis-ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita, mutta ovat innokkaita harrastamaan luistelua. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan.

Mitä luistelukoulussa opitaan?

Luistelukoulussa opetellaan pienryhmissä luistelun perustaitoja leikinomaisesti: luistelu eteenpäin ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sirklausta eteen- ja taaksepäin, sekä alkeispiruetteja ja kolmosia. Kullakin harjoituskerralla on oma teema mm. liuku, leikit, temppurata, musiikkiluistelu, naamiaiset, ystäväluistelu ja merkkisuoritukset. Luistelukoulun tavoitteena on paitsi innostaa lasta hyvän harrastuksen pariin, myös opettaa tälle taitoluistelun perusteet sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Luistelukoulun syyskausi alkaa maanantaina 28.8.  Kaikkiin ryhmiin otetaan uusia luistelijoita ja mukaan voi tulla myös kesken kauden.

Ilmoittautuminen on avattu. Huomaathan, että 20.8.2017 saakka voit ilmoittaa kaksi lasta yhden hinnalla (molemmat joko luistelua 1 x vko tai 2 x vko). Tarjous koskee vain syyskautta.