TESTIT

Voidakseen kilpailla jossakin alla olevassa sarjassa, testit tulee olla suoritettuina.

 

Perus- ja elementtitasot kilpailusarjaan 2018-2019

 

B-silmuihinPerustesti 1 ja Elementtitesti 1
A-silmuihinPerustesti 2 ja Elementtitesti 2
DebytantteihinPerustesti 2 ja Elementtitesti D3
Kans. noviiseihinPerustesti 2 ja Elementtitesti 2
SM-noviiseihinPerustesti 3 ja Elementtitesti 4
Kans. junioreihinPerustesti 3 ja Elementtitesti 3
Kans. senioreihinPerustesti 3 ja Elementtitesti 3
SM-junioreihinPerustesti 4 ja Elementtitesti 5
SM-senioreihin

Perustesti 4 ja Elementtitesti 6

 

 

- luistelijoiden tulee käydä katsomassa perustestisuoritusvideot, mielellään myös vanhemmat voivat niihin tutustua

- kaikki testeihin liittyvät asiat löytyvät liiton sivuilta:

Testiohje, elementtitestien vaatimukset ja testivideot (alempi linkki, alin kohta) löydät täältä (liiton sivu, materiaalipankki, perus- ja elementtitestit kohta): 

https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/yksinluistelutestit/

https://www.stll.fi/materiaalipankki/perus-ja-elementtitestit/

 

TESTIREKISTERIN löydät jäsensivuilta (kohta kilpailut/testit, vasen reuna)

 https://www.tlry.net/jasensivut/ohjelmat-testit/testirekisteri/

 

- TL:n omassa testirekisterissä on OK merkinnällä merkitty hyväksytysti jo suoritetut perustestit ja elementit tai niiden osiot

Tyhjät kohdat ovat uusimmassa päivitetyssä rekisterissä ne kohdat jotka tulee hyväksytysti testeissä suorittaa, jotta luistelija pääsisi mainittuun sarjaan. Rivin perässä lukee OK, mikäli vaadittava testi on kokonaisuudessaan hyväksytysti suoritettu.

Väripalkilla on merkitty viimeisimpänä olleet testit, muut OK merkinnät aiemmista testeistä

! Huom ! Perustesteissä huomioitava jos suoritettavat liikkeet kuuluvat ns. samaan kohtaan/boksiin on kaikki ko. kohdat uusittava vaikka toinen osio olisikin hyväksytty edell. testeissä. Esim. PT 1 eu3 ja es3, hyväksytty eu3 , mutta ei es3 niin uusitaan molemmat ja ne pitää saada hyväksytysti läpi samalla testikerralla.

 

Rekisteriin on merkitty seuraavan kauden mahdollisia sarjoja joillekkin luistelijoille ja myös mahdollisia tulevia luistelijoiden sarjoja myöhemmin ja niihin vaadittavia testejä / elementtejä. Rekisteriä päivitetään tarpeen mukaan !

 

! HUOM. !  kilpailuissa suoritetut elementit pitää ilmoittaa kilpailuihin etukäteen kilpailuilmoittautumisen yhteydessä, kilpailuilmoittautumisen tekijä ilmoittaa ne - ei kukaan itse !

LIITON KILPAILUIHIN TESTIPASSIT MUKAAN MIKÄLI TESTIELEMENTTEJÄ ILMOITETAAN KISOISSA SUORITETTAVAKSI !

 

- testitilaisuudessa voi edelleen heti testiradan jälkeen suorittaa 1-3 läpimenemätöntä liikettä, mikäli liikkeitä jää enemmän jää ne seuraavaan testikertaan suoritettavaksi

 

TESTIEN VOIMASSAOLO:

 

Perustestit:

Kun Perustestitaso on kerran hyväksytysti suoritettu, se on voimassa koko hänen luistelu-uransa ajan.

 

Elementtitestit: 

Elementtitesteissä luistelijan on suoritettava määritellyt elementit (hypyt ja piruetit), joko STLL:n alaisessa valinta- tai loppukilpailussa, SM-kilpailussa, ISU:n kalenterin kansainvälisessä kilpailussa tai liiton IC kilpailuun määrittämässä sarjassa

tai erillisessä testitilaisuudessa.

(testielementtejä ei voi suorittaa InterClub kilpailuissa, paitsi siis liiton nimeämässä sarjassa ja testejä ei voi suorittaa missään alue- ja kutsukilpailussa)

 

 

Kansalliset sarjat (ISU arviointi)

Riittää, että luistelija on kerran suorittanut sarjaan vaadittavat elementit. Kaikille luistelukausille on oltava aina suoritettuna sen sarjan elementit, jossa luistelija kilpailee.

Testit tulee olla suoritettu liiton kilpailuihin osallistuessa. Sekä IC kilpailuissa siinä sarjassa minkä liitto on nimennyt.

Muissa kilpailuissa niitä ei yleensä vaadita.

! Lukuunottamatta kutsukilpailuja joissa ko. kilpailun järjestävä seuraa vaatii käytettäväksi alueen sääntöjä (joissa voi olla siis vaatimuksena testit kaikille). !

 

SM-sarjat (ISU arviointi)

Hyväksytysti suoritettu elementtitestitulos on voimassa 1 kilpailukauden. Eli SM sarjoissa ne on aina suoritettava uudestaan seuraavalle kaudelle !

Kilpailukauden jälkeen ennen seuraavan kauden alkua suoritettu testi on voimassa seuraavan kauden ja kauden alussa / kauden aikana testeissä suoritettu testi on voimassa kuluvan kauden.

Kuluvan kauden kilpailuissa suoritetut elelmentit ovat voimassa seuraavan kilpailukauden.

Testit tulee olla suoritettu liiton kilpailuihin osallistuessaSekä IC kilpailuissa siinä sarjassa minkä liitto on nimennyt.

Muissa kilpailuissa niitä ei yleensä vaadita.

! Lukuunottamatta kutsukilpailuja joissa ko. kilpailun järjestävä seuraa vaatii käytettäväksi alueen sääntöjä (joissa voi olla siis vaatimuksena testit kaikille). !

 

 

Muut kilpailut ja/tai kilpailusarjat

IC (Interclub) kilpailuissa EI tarvitse olla testejä suoritettuina mihinkään sarjoihin, paitsi liitoon määräämään sarjaan (liiton alaiset ISU sarjat)

Silmu A / B testit tarvitsee olla suoritettuina kaikissa muissa kotimaan kilpailuissa paitsi IC kilpailuissa !