LUISTELIJAN ELÄMÄÄ: Essi, Emmi, Julia ja Emma

2.9.2018

Essi
Essi
Essi ja Emmi
Essi ja Emmi
Julia
Julia
Emma
Emma

LUISTELIJAN ELÄMÄÄ on juttusarja, jossa tutustutaan Tuusulan Luistelijoiden eri ryhmien luistelijoihin. Tällä kertaa haastateltavana on ollut tällä kaudella TL:ssä aloittaneita: Punaisista Emma Miettinen ja Julia Forsman, Violeteista Essi Kaupinmäki ja Pinkeistä Emmi Kaupinmäki. Kysymykset ovat olleet kaikille samat.

Julia 15-v sekä siskokset Essi 11-v ja Emmi 8-v tulevat Helsingistä ja Emma 12-v Vantaalta asti. Tyttöjen kuljetuksista harjoituksiin vastaa oma perhe ja joskus isovanhemmat. Vaikka aikataulut ovatkin osin haastavat kauempaa tuleville, niin innokkaiden luistelijoiden treeniajat sopivat perheille kuitenkin riittävän hyvin.

Tytöt kertovat, että heidät on otettu ryhmissä hienosti vastaan ja uusia kavereitakin on jo tullut. Valmentajia kehutaan hyviksi ja mukaviksi ja luistelijoita ystävälliseksi.

Essi on tällä kaudella debytantti ja luistelu merkitsee hänelle ihan kaikkea. Hän pitää erityisesti kilpailemisesta, kehittymisestä ja uuden oppimisesta. Tähtäimessä onkin kaksoisakselin ja kolmoishyppyjen oppiminen. Emmin mielestä luistelu on ihana harrastus ja seuraavaksi hän haluaisi oppia akselin. Essi muistuttaa, että jos rakastaa jotakin, niin sitä tekee sydämellään.

Julian mielestä luistelussa erityisen kivaa on uuden oppiminen. Hän piti jonkin aikaa sitten yli vuoden tauon luistelusta ja onkin nyt huomannut, että sen jälkeenkin voi vielä löytää luistelun ilon uudelleen! Seuraavaksi hän haluaisi oppia Biellman- tai sormus-piruetin sekä hioa hyppy-yhdistelmiä tulevia kilpailuja silmällä pitäen. Vapaa-ajallaan hän tapaa ystäviään ja rentoutuu kotona.

Emmalle luistelu merkitsee paljon ja hän pitää luistelusta: " se on kivaa ja nautin siitä! " Kivointa hänen mielestään luistelussa on hypyt, mutta Taitajat aksel -sarjalaisena myös ohjelman tekeminen ja kisaaminen ovat mieluisia. Tavoitteena onkin oppia lisää hyppyjä. 

Emmalta löytyykin hyvät vinkit kaikille luistelijoille: "Jos eka kerralla ei onnistu, niin yritä niin kauan uudelleen, että onnistuu. Ei kannata tehdä siitä liian suurta asiaa, jos ei eka 
kerralla jokin onnistu. Ja osallistu aina, kun voit. Älä ole turhaa pois!”

Kaikki tytöt ovat yksimieleisiä siitä, että jaksaakseen, pitää muistaa nukkua ja levätä riittävästi sekä syödä monipuolisesti ja terveellisesti.

Tuusulan Luistelijat haluaa toivottaa kaikille uusille TL:n luistelijoille huippu kivaa kautta ja menestystä kisoissa! Muistakaa treenata ahkerasti, niin mikään ei ole mahdotonta :)