Luistelukoulu

Mikä on luistelukoulu?

Luistelukoulussa opetellaan luistelemaan leikinomaisesti ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Luistelukoulussa harjoitellaan sosiaalista kanssakäymistä, urheilullista asennetta ja ennen kaikkea nautitaan luistelusta.

Kenelle luistelukoulu on tarkoitettu?

Luistelukouluihin ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojat. Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Monet jääkiekkoilijatkin ovat aloittaneet luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta ja luistelun perusteiden vankka osaaminen on erinomainen perusta kaikissa jäälajeissa!

Luistelukoulutoimintaa järjestetään kahdelle ikäryhmälle: alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Alle kouluikäisten ryhmä on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille ja kouluikäisten ryhmä 7-vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille. Alle kouluikäisten ryhmissä ei vaadita aloittavilta luistelutaitoa. Lisäksi luistelukouluissa on oma aikuinen ja lapsi -ryhmä sekä sporttis-ryhmä, joka on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan.

UUTTA! Kevätkaudella 2019 käynnistämme taaperoluistelun alle 4-vuotiaille lapsille. Taaperoluistelu harjoittelee yhteensä seitsemän kertaa ja puoli tuntia kerrallaan. Kevään aikana järjestetään kaksi perättäistä taaperoluistelujaksoa.

Taitoluisteluharrastusta voi jatkaa luistelukoulun jälkeen, kiinnostuksen ja osaamisen mukaan kehitysryhmissä tai Taitajien-ryhmissä, ks. lisätietoa eri luisteluryhmistä: https://www.tlry.net/luisteluryhmat/

Mitä luistelukoulussa opitaan?

Luistelu kehittää kehonhallintaa, rytmiikkaa ja ilmaisukykyä sekä koordinaatiota ja tasapainoa. Luistelukoulussa opetellaan luistelun perustaitoja leikinomaisesti: luistelu eteenpäin ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sirklausta eteen- ja taaksepäin, sekä alkeispiruetteja ja kolmosia. Kullakin harjoituskerralla on oma teema. Luistelukoulun tavoitteena on paitsi innostaa lasta hyvän harrastuksen pariin, myös opettaa tälle taitoluistelun perusteet sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Luiselukoulujen ohjaajat

Luistelukoulua vetää vastaava ohjaaja. Hänellä on jäällä apunaan ohjaajia ja tarvittaessa apuohjaajia.Kau

Paljonko maksaa?

Luistelukoulun yksi lukukausi, syys tai kevät, maksaa 135 € sisältäen luistelua yhden kerran viikossa. Mikäli luistelua on 2 kertaa viikossa, lukukausimaksu on 235€/syys- tai kevätlukukausi. 

Taaperoluistelun hinta on seitsemältä harjoituskerralta 45 €

Kausimaksun lisäksi kaikilta luistelukoululaisilta laskutetaan seuran jäsenmaksu. Jäsenmaksu kaudella 2018-2019 on 25 € ja siitä puolet, eli 12,5 € tulee maksettavaksi syksyn kausimaksun yhteydessä ja toinen puoli kevään kausimaksun yhteydessä. 

Huomio, että aikuinen-lapsi ryhmän kausi ja maksu ovat eriliaiset kuin muissa ryhmissä. 

Maksut sisältävät ryhmävakuutuksen.

Ryhmät ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevät 2019 on avattu. Kevätkausi alkaa 7.1.2019.

Ilmoittautuminen on voimassa kauden kerrallaan (syksy tai kevät); sekä syys- että kevätkausille tulee siis ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista MyClub -palveluun.

Ilmoittautumiseen sisältyy 2 viikon kokeilujakso sitoumuksetta. Mukaan voi ilmoittautua myös kesken kauden, jolloin kausimaksu määräytyy jäljellä olevien luistelukertojen mukaan.

Luistelukouluryhmät kevät 2019:

  • Maanantaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu
  • Torstaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu ja Sporttis-ryhmä
  • Perjantaisin klo 15:00-15:50, 1-halli: kouluikäisten luistelukoulu
  • Lauantaisin klo 11.10-11.55, 2-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu
  • Sunnuntaisin klo 15.30 - 16.30 Tuuusulan Luistelijoiden ja jääkiekkoseura KJT:n yhteinen lapsi-vanhempi luistelukoulu, joka tarkoitettu 3-6 lapsille, jotka tarvitsevat vielä vanhemman apua tunnilla. Ilmoittaudu TÄSTÄ
  • UUTTA: Taaperoluistelu alle 4-vuotiaille lauantaisin  klo. 11.10-11.40, 2-halli.
    • 1. jakso: 12.1.-23.2.2019
    • 2. jakso: 2.3.-13.4.2019

Ilmoittauttautumaan pääset linkistä https://tl.myclub.fi/flow/events/public. Olethan tarkka, että valitset oikean luistelukoulurymän

Alle kouluikäisten ryhmässä voi luistella kerran tai kaksi kertaa viikossa. Muistathan ilmoittautua molempiin ryhmiin!

Torstain Sporttis-ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita, mutta ovat innokkaita harrastamaan luistelua. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan. Ryhmä perustetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi (vähintään 5).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua lähettämällä viestiä luistelukoulun s-postiosoitteeseen tl.luistelukoulu (lisää loppuun @gmail.com). Peruminen ei toistaiseksi onnistu suoraan MyClubin kautta.

Missä?

Tuusulan luistelijoiden luistelukoulut pidetään Tuusulan Urheilukeskuksessa, osoitteessa Kilpailukuja. Luistelukouluja pidetään sekä 1-hallissa (nk. kunnan jäähalli) että 2-hallissa (Talosyke Areena)

Lisätietoa luistelukoulusta (UKK) ja kehen voin olla yhteyksissä?

Lisätietoa ja vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin, kuten mm. varusteisiin liittyen löydät täältä: https://www.tlry.net/luistelukoulu/luistelukoulun-ukk/

Pulmatilanteissa voit olla yhteyksissä luistelukoulun vastuuhenkilöön sähköpostitse osoitteella tl.luistelukoulu (lisää @gmail.com) tai lähettää viestisi yhteydenottolomakkeen välityksellä.

KJT Hockey ja Tuusulan Luistelijat järjestävät yhteisen lapsi-vanhempi luistelukoulun jatkuu keväällä 2019.. Lapsi-vanhempi luistelukoulu on tarkoitettu 3-6 vuotiaille tytöille sekä pojille jotka tarvitsevat vielä oman aikuisen apua kaukalossa. Erillisiä taitovaatimuksia ei ole, vaan mukaan voivat tulla ihan kaikki lapset vanhemman kanssa. Tavoitteena on tutustuttaa lapsi luistelun alkeisiin leikkien kautta yhdessä vanhemman kanssa. Luistelukoulun jälkeen on lapsen hyvä siirtyä Tuusulan luistelijoiden taitoluistelukouluun tai KJT Hockeyn Leijonakiekkokouluun.