Luistelukoulu

Mikä on luistelukoulu?

Luistelukoulussa opetellaan luistelemaan leikinomaisesti ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Luistelukoulussa harjoitellaan sosiaalista kanssakäymistä, urheilullista asennetta ja ennen kaikkea nautitaan luistelusta.

Kenelle luistelukoulu on tarkoitettu?

Luistelukouluihin ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojat. Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Monet jääkiekkoilijatkin ovat aloittaneet luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta ja luistelun perusteiden vankka osaaminen on erinomainen perusta kaikissa jäälajeissa!

Luistelukoulutoimintaa järjestetään kahdelle ikäryhmälle: alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Alle kouluikäisten ryhmä on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille ja kouluikäisten ryhmä 7-vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille. Alle kouluikäisten ryhmissä ei vaadita aloittavilta luistelutaitoa. Lisäksi luistelukouluissa on oma aikuinen ja lapsi -ryhmä sekä sporttis-ryhmä, joka on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan.

Taitoluisteluharrastusta voi jatkaa luistelukoulun jälkeen, kiinnostuksen ja osaamisen mukaan kehitysryhmissä tai Taitajien-ryhmissä, ks. lisätietoa eri luisteluryhmistä: https://www.tlry.net/luisteluryhmat/

Mitä luistelukoulussa opitaan?

Luistelu kehittää kehonhallintaa, rytmiikkaa ja ilmaisukykyä sekä koordinaatiota ja tasapainoa. Luistelukoulussa opetellaan luistelun perustaitoja leikinomaisesti: luistelu eteenpäin ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sirklausta eteen- ja taaksepäin, sekä alkeispiruetteja ja kolmosia. Kullakin harjoituskerralla on oma teema. Luistelukoulun tavoitteena on paitsi innostaa lasta hyvän harrastuksen pariin, myös opettaa tälle taitoluistelun perusteet sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Luiselukoulujen ohjaajat

Luistelukoulua vetää vastaava ohjaaja. Hänellä on jäällä apunaan ohjaajia ja tarvittaessa apuohjaajia.Kau

Paljonko maksaa?

Luistelukoulun yksi lukukausi, syys tai kevät, maksaa 135 € sisältäen luistelua yhden kerran viikossa. Mikäli luistelua on 2 kertaa viikossa, lukukausimaksu on 235€/syys- tai kevätlukukausi. 

Kausimaksun lisäksi kaikilta luistelukoululaisilta laskutetaan seuran jäsenmaksu. Jäsenmaksu kaudella 2018-2019 on 25 € ja siitä puolet, eli 12,5 € tulee maksettavaksi syksyn kausimaksun yhteydessä ja toinen puoli kevään kausimaksun yhteydessä. 

Huomio, että aikuinen-lapsi ryhmän kausi ja maksu ovat eriliaiset kuin muissa ryhmissä. 

Maksut sisältävät ryhmävakuutuksen.

Ryhmät ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaudelle 2018-2019 on avattu

Ilmoittautuminen on voimassa kauden kerrallaan (syksy tai kevät); sekä syys- että kevätkausille tulee siis ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista MyClub -palveluun.

Ilmoittautumiseen sisältyy 2 viikon kokeilujakso sitoumuksetta. Mukaan voi ilmoittautua myös kesken kauden, jolloin kausimaksu määräytyy jäljellä olevien luistelukertojen mukaan.

Luistelukouluryhmät syksy 2018 ja kevät 2019:

 • Maanantaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu                                Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018:https://tl.myclub.fi/flow/events/public
 •                                                       
 • Torstaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu ja Sporttis-ryhmä
 •  Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018:https://tl.myclub.fi/flow/events/public
 •                                                          
 • Perjantaisin klo 15:00-15:50, 1-halli: kouluikäisten luistelukoulu
 • Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018: https://tl.myclub.fi/flow/events/public                                     
 •                                                       
 • Lauantaisin klo 11.10-11.55, 2-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu
 • Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018:https://tl.myclub.fi/flow/events/public
 •  
 • Sunnuntaisin klo. 15.30-16.30, 1-halli,  lapsi-vanhempi -luistelukoulu (3-6 -vuotiaat). Luistelukoulu järjestetään yhdessä KJT Hockeyn kanssa. 
 • Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018; https://tl.myclub.fi/flow/events/public

Alle kouluikäisten ryhmässä voi luistella kerran tai kaksi kertaa viikossa. Muistathan ilmoittautua molempiin ryhmiin!

Torstain Sporttis-ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita, mutta ovat innokkaita harrastamaan luistelua. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan. Ryhmä perustetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi (vähintään 5).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua lähettämällä viestiä luistelukoulun s-postiosoitteeseen tl.luistelukoulu (lisää loppuun @gmail.com). Peruminen ei toistaiseksi onnistu suoraan MyClubin kautta.

Missä?

Tuusulan luistelijoiden luistelukoulut pidetään Tuusulan Urheilukeskuksessa, osoitteessa Kilpailukuja. Luistelukouluja pidetään sekä 1-hallissa (nk. kunnan jäähalli) että 2-hallissa (Talosyke Areena)

Lisätietoa luistelukoulusta (UKK) ja kehen voin olla yhteyksissä?

Lisätietoa ja vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin, kuten mm. varusteisiin liittyen löydät täältä: https://www.tlry.net/luistelukoulu/luistelukoulun-ukk/

Pulmatilanteissa voit olla yhteyksissä luistelukoulun vastuuhenkilöön sähköpostitse osoitteella tl.luistelukoulu (lisää @gmail.com) tai lähettää viestisi yhteydenottolomakkeen välityksellä.

UUTTA! KJT Hockey ja Tuusulan Luistelijat järjestävät yhteisen lapsi-vanhempi luistelukoulun 16.9.2018 alkaen. Lapsi-vanhempi luistelukoulu on tarkoitettu 3-6 vuotiaille tytöille sekä pojille jotka tarvitsevat vielä oman aikuisen apua kaukalossa. Erillisiä taitovaatimuksia ei ole, vaan mukaan voivat tulla ihan kaikki lapset vanhemman kanssa. Tavoitteena on tutustuttaa lapsi luistelun alkeisiin leikkien kautta yhdessä vanhemman kanssa. Luistelukoulun jälkeen on lapsen hyvä siirtyä Tuusulan luistelijoiden taitoluistelukouluun tai KJT Hockeyn Leijonakiekkokouluun.