Luistelukoulu

Mikä on luistelukoulu?

Luistelukoulussa opetellaan luistelemaan leikinomaisesti ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Luistelukoulussa harjoitellaan sosiaalista kanssakäymistä, urheilullista asennetta ja ennen kaikkea nautitaan luistelusta.

Kenelle luistelukoulu on tarkoitettu?

Luistelukouluihin ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojat. Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Monet jääkiekkoilijatkin ovat aloittaneet luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta ja luistelun perusteiden vankka osaaminen on erinomainen perusta kaikissa jäälajeissa!

Luistelukoulutoimintaa järjestetään kahdelle ikäryhmälle: alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Alle kouluikäisten ryhmä on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille ja kouluikäisten ryhmä 7-vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille. Alle kouluikäisten ryhmissä ei vaadita aloittavilta luistelutaitoa. Lisäksi luistelukouluissa on oma aikuinen ja lapsi -ryhmä sekä sporttis-ryhmä, joka on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan.

Taitoluisteluharrastusta voi jatkaa luistelukoulun jälkeen, kiinnostuksen ja osaamisen mukaan kehitysryhmissä tai Taitajien-ryhmissä, ks. lisätietoa eri luisteluryhmistä: https://www.tlry.net/luisteluryhmat/

Mitä luistelukoulussa opitaan?

Luistelu kehittää kehonhallintaa, rytmiikkaa ja ilmaisukykyä sekä koordinaatiota ja tasapainoa. Luistelukoulussa opetellaan luistelun perustaitoja leikinomaisesti: luistelu eteenpäin ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sirklausta eteen- ja taaksepäin, sekä alkeispiruetteja ja kolmosia. Kullakin harjoituskerralla on oma teema. Luistelukoulun tavoitteena on paitsi innostaa lasta hyvän harrastuksen pariin, myös opettaa tälle taitoluistelun perusteet sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Luiselukoulujen ohjaajat

Kaudella 2017-2018 luistelukoulun vastaavana ohjaajana ja valmentajana toimii Ella Louhivuori, jolla on kertynyt luistelukouluohjaajan kokemusta jo neljältä edelliseltä kaudelta. Luistelukoulujen lisäksi Ella vastaa temppujumpasta sekä valmentaa väriryhmiä, Taitajat- ja Kulta-ryhmiä sekä aikuisten ryhmiä.

Ella aloitti taitoluistelun 3-vuotiaana ja luisteli 16 vuotta kilpatasolla. Luistelu-ura on tuottanut vahvan lajiosaamisen, jota hän on vahvistanut Suomen Taitoluisteluliiton koulutuksissa. Tällä hetkellä Ella opiskelee liikuntaa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Vierumäellä. Opiskelun kautta Ella on kehittänyt osaamistaan niin lasten kuin aikuistenkin ohjaamisesta.

Paljonko maksaa?

Luistelukoulun yksi lukukausi, syys tai kevät, maksaa 135 € sisältäen luistelua yhden kerran viikossa. Mikäli luistelua on 2 kertaa viikossa, lukukausimaksu on 235€/syys- tai kevätlukukausi. Aikuinen ja lapsi -ryhmässä lukukausimaksu on 135€/lapsi.

Lisäksi kaikilta luistelukoululaisilta laskutetaan seuran liittymismaksu 15 €, mikäli kyseessä on uusi jäsen, sekä vuosittain jäsenmaksu, joka on 20 €/jäsen kaudella 2017-2018. Maksut sisältävät ryhmävakuutuksen.

Ryhmät ja ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2018-2019 aikataulut julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa kesä-heinäkuussa. Tiedot ja linkit ilmoittautumiseen päivitetään tälle sivulle.

Ilmoittautuminen on voimassa kauden kerrallaan (syksy tai kevät); sekä syys- että kevätkausille tulee siis ilmoittautua erikseen. Syyskauden ilmoittautuminen alkaa touko-kesäkuussa ja kevätkauden alkaa marras-joulukuussa. Ilmoittautuminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista MyClub -palveluun.

Tällä hetkellä alla olevista linkeistä ilmoittaudutaan kevätkaudelle 2018, joka käynnistyy 8.1.2018 alkaen. Ilmoittautumiseen sisältyy 2 viikon kokeilujakso sitoumuksetta. Mukaan voi ilmoittautua myös kesken kauden, jolloin kausimaksu määräytyy jäljellä olevien luistelukertojen mukaan.

Jos haluat aloittaa luistelukoulun vielä syyskaudella 2017, olethan yhteyksissä luistelukoulun vastuuhenkilöön sähköpostitse osoitteella tl.luistelukoulu (lisää @gmail.com), kiitos.

Luistelukouluryhmät syksy 2017 ja kevät 2018:

 • Maanantaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733113
   
 • Torstaisin klo 17:45-18:30, 1-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu ja Sporttis-ryhmä
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733171
   
 • Perjantaisin klo 15:00-15:50, 1-halli: kouluikäisten luistelukoulu
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733312
   
 • Lauantaisin klo 10:45-11:30, 1-halli: kouluikäisten luistelukoulu
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733331
   
 • Lauantaisin klo 11.10-11.55, 2-halli: alle kouluikäisten (3–6 -vuotiaat) luistelukoulu
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733172
   
 • Lauantaisin klo 11.10-11.55, 2-halli: aikuinen ja lapsi -ryhmä.
  Ilmoittaudu kevään 2018 ryhmään tästä: https://tl.myclub.fi/flow/events/733174

Sekä alle kouluikäisten että kouluikäisten ryhmässä voi luistella kerran tai kaksi kertaa viikossa. Muistathan ilmoittautua molempiin ryhmiin!

Torstain Sporttis-ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on kehityksessään erityisiä haasteita, mutta ovat innokkaita harrastamaan luistelua. Sporttis-ryhmässä lapset saavat tarvittaessa ottaa mukaan jäälle oman avustajan. Ryhmä perustetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi (vähintään 5).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua lähettämällä viestiä luistelukoulun s-postiosoitteeseen tl.luistelukoulu (lisää loppuun @gmail.com). Peruminen ei toistaiseksi onnistu suoraan MyClubin kautta.

Missä?

Tuusulan luistelijoiden luistelukoulut pidetään Tuusulan Urheilukeskuksessa, osoitteessa Kilpailukuja. Luistelukouluja pidetään sekä 1-hallissa (nk. kunnan jäähalli) että 2-hallissa (Talosyke Areena)

Lisätietoa luistelukoulusta (UKK) ja kehen voin olla yhteyksissä?

Lisätietoa ja vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin, kuten mm. varusteisiin liittyen löydät täältä: https://www.tlry.net/luistelukoulu/luistelukoulun-ukk/

Pulmatilanteissa voit olla yhteyksissä luistelukoulun vastuuhenkilöön sähköpostitse osoitteella tl.luistelukoulu (lisää @gmail.com) tai lähettää viestisi yhteydenottolomakkeen välityksellä.